تبلیغات محیطی،ماندن در حافظه مخاطب

تبلیغات محیطی به هرگونه عنصر فیزیکی گفته می شود که به طرق مختلف در تیررس ببینده قرار می گیرد مثل بیلبورد های تبلیغاتی، استرابورد، تبلیغات داخل مترو و…. پیشینه تبلیغات محیطی به هزاران سال پیش بر می گردد، زمانیکه انسان های اولیه تصاویر مختلفی از سبک زندگی خود را بر دیواره ی غارها یا تخته سنگ ها حک می کردند و پس از آن مصریان باستان به صورت گسترده فعالیت های خود در جهت ترویج مذهب یا مثبت جلوه دادن فعالیت ها ی حکومت را بر روی سنگ هایی در میادین پرتردد حک می کردند همچنین استفاده از پرچم های بزرگ و قابل دید که در زمان جنگ ها توسط افراد حمل می شد جلوه هایی مرسوم از آغاز روند شکل گیری تبلیغات محیطی به شمار می روند.

تصویر بهتر درک می شود؛

براساس تحقیقات بندلر و گریندر( بنیانگذاران NLP برنامه ریزی عصبی-زبانی) دو سوم مردم محیط اطراف خود را از طریق تصاویر درک می کنند، سمت راست مغز تصاویر را پردازش می کند و عکس توجه چشم خواننده را در هر حالی به خود جلب می کند. تصاویر بیش از صداهایی که به گوش می رسند، حرف می زنند. پس تصویر را باید به خدمت گرفت. در طبیعت صرفا تصاویر وجود دارند و کلمه ای نمی بینید. ذهن انسان هم تصاویر را بهتر از کلمات می فهمد. تصاویر حس دارند و همین باعث می شود در ذهن بمانند. نام برندها، شعارها و اطلاعاتی که در مورد هر محصولی به گوش ما می رسد ماندگاری کمی در ذهن دارد اما تصویری که از نام برند دیده می شود به مراتب ماندگاری بیشتری دارد؛ به عنوان مثال شرکت کوکاکولا با بیش از ۱۰۰ سال قدمت، بارها شعار خود را عوض کرده و تبلیغات مختلفی انجام داده که شاید هیچ کدام در ذهن نمانده باشد اما تصویر بطری های خاص نوشابه ی کوکاکولا یا فرمت نوشتن نام این برند موضوعی است که هیچ وقت از یاد نمی رود. :

با در نظر گرفتن این مفاهیم تبلیغات محیطی در واقع تصاویری هستند که در زمان مناسب، در بهترین مکان پیش روی بیننده قرار می گیرند و بیشترین تاثیر را در ذهن می گذارند. تبلیغات محیطی معمولا اولین پیامی است که مشتری بالقوه از محصول دریافت می کند، این تبلیغات در مکان هایی تعبیه می شوند که خواه ناخواه در تیرررس بیننده باشند به همین دلیل نسبت به تبلیغات تلویزیونی یا بسیاری از انواع تبلیغات دیجیتالی که بیننده اختیار بیشتری در دیدن آن دارد، برتری دارند. اما اینگونه تبلیغات نسبت به سایر انواع تبلیغات از حساسیت بیشتری نیز برخوردارند چراکه بیننده ممکن است آن را در کسری از ثانیه ببیند و عبور کند پس لازم است که پیام تبلیغ واضح، ساده، با حداقل جزئیات و همراه با تصاویر و رنگ های تاثیر گذار باشد. سرعت انتقال صحیح پیام مهمترین نکته در تبلیغات محیطی است پس بهتر است پیام تبلیغ با تصویر انتقال داده شود یا در صورت استفاده از کلمات، عبارات به نسبت جملات از تاثیرگذاری بیشتری برخوردارند. در تبلیغات محیطی لزومی نیست تمام نکات و مزایای محصول را متذکر شویم، کافیست تنها مخاطبین را از وجود محصول خود باخبر کنیم، مخاطب اگر مشتری شما باشد، اطلاعات لازم را از طریق سایر روش های تبلیغ در می یابد

انواع ابزار تبلیغات محیطی:

– بیلبوردهای تبلیغاتی
– تبلیغات برروی بدنه تاکسی ها و اتوبوس های شهری
– استندهای تبلیغاتی
– استرابوردهای تبلیغاتی
– تلویزیون های تبلیغاتی شهری
– تبلیغات پل های هوایی و عابر پیاده
– دیوار نویسی
– استیکرهای سه بعدی تبلیغاتی
– دستگیره های تبلیغاتی
– سایر روشهای خلاقانه

مزایای تبلیغات محیطی:

– بزرگ و چشمگیر بودن ماهیت تبلیغ
– ارائه تصویری از محصول ضمن ساختن اعتبار برای شرکت تولید کننده
– داشتن بازار هدف گسترده و متنوع (تمامی اقشار جامعه)
– افزایش سریع میزان فروش محصول
– داشتن تاثیر بصری قوی و انتقال سریع هدف تبلیغ به عموم بینندگان
– ماندگاری طولانی در حافظه تصویری بیننده

معایب تبلیغات محیطی:


– ابزار تبلیغاتی کوتاه مدت
– عدم توانایی هدف قرار دادن مخاطبین خاص
– اطلاعات محدود
– هزینه بالا برای مدت کوتاه
– ریسک بالای تخریب بوسیله شرایط بد آب و هوایی یا توسط افراد اغتشاشگر!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *