چت GPT

(CHAT GPT)

ربات هوش مصنوعی چت جی پی تی (ChatGPT) چیست و چگونه کار می کند؟

در حالی که توسعه فناوری به‌طور پیوسته ادامه دارد، همواره ابزارهای جدیدی در اختیار مردم قرار می‌گیرند که به تسهیل و کارآمد‌تر ساختن انجام وظایف مختلف کمک می‌کنند. چت بات هوش مصنوعی ChatGPT، یکی از جدیدترین دستاوردهای بشر در عرصه فناوری هوش مصنوعی محسوب می‌شود که با درک بهتر زبان طبیعی انسان جهت ارائه پاسخ‌های دقیق‌تر به پرسش‌های مطرح شده می‌تواند به مثابه انقلابی در AI تلقی گردد. در ادامه با ربات ChatGPT بیشتر آشنا می‌شویم.

هوش مصنوعی ابزاری است که تلاش می‌کند تا جای ممکن به هوش طبیعی نزدیک شود. در واقع انسان با بررسی کلیه دانش خود از محیط و پدیده‌ها، تصمیمی را در شرایط مشخصی می‌گیرد و اگر بخواهیم به هوش مصنوعی برای انجام همان کار یا تصمیم‌گیری اتکا کنیم، باید تا جای ممکن اطلاعات به آن داده و اجازه دهیم تا با بررسی آنها، برای تصمیم‌گیری و اجرا، آموزش ببیند.

فهرست مطالب این مقاله:

– چرا هوش مصنوعی می‌تواند از انسان نیز فراتر باشد؟
– معرفی ChatGPT
– خالق هوش مصنوعی ChatGPT کیست؟
– ربات هوش مصنوعی ChatGPT 4 ، انقلابی در دنیای هوش مصنوعی
– چگونگی دسترسی و استفاده از چت بات ChatGPT
– کارهای شگفت انگیزی که می‌توان با ChatGPT انجام داد
– افزونه‌های هوش مصنوعی ChatGPT برای مرورگر کروم
– جنبه‌های عملی و کاربردی چت بات OpenAI
– ChatGPT با موتور جستجو چه تفاوتی دارد؟
– چه محدویت‌هایی برای استفاده از ChatGPT وجود دارند؟
– آیا دستاورد بشر در حوزه هوش مصنوعی نگران کننده است؟
– آیا ChatGPT می‌تواند جایگزین انسان شود؟
– جمع‌بندی و پاسخ به سوالات پرتکرار

چرا هوش مصنوعی می‌تواند از انسان نیز فراتر باشد؟

این روزها هوش مصنوعی در سطوح مختلف در زندگی ما استفاده می‌شود ولی حقیقت آن است که به هیچ عنوان پتانسیل بالای این تکنیک توسعه ماشین، درک و به کار گرفته نشده است. می‌توان روزگاری را تصور کرد که با توجه به پایگاه‌های داده بسیار گسترده و پیشرفته هوش مصنوعی، تجربه هوش مصنوعی از جمیع متخصصان در یک حوزه نیز فراتر برود.

علت این ادعا آن است که هوش مصنوعی مجموعه داده همه سوابق آن حوزه را در اختیار داشته و می‌تواند با بررسی و پردازش آنها، خروجی سطح بالاتری از دانشمندانی ارائه کند که مسلماً به هیچ عنوان سطح دانش آنها از مجموع دانش همه همکارانشان، کمتر است.همانطور که عنوان شد، هوش مصنوعی دائم در حال یادگیری و کسب تجربه جدید است و در مورد سرتیتر بسیاری از اخبار در روزگار ما که به ابزاری (چت بات) موسوم به چت جی پی تی می‌پردازند نیز می‌توانیم این گزاره را وارد بدانیم.

در حالی که هوش مصنوعی به‌طور کاملاً بی‌نقص عمل نمی‌کند و ضعف‌هایی در خروجی این چت بات وجود دارند که باید پیش از ارائه عمومی مرتفع شوند، برخی از سناریوی جایگزین شدن ربات با انسان‌ ابراز نگرانی کرده‌اند. در مقابل، طرفداران فناوری هوش مصنوعی آینده‌ای را تصور می‌کنند که در آن ربات‌ها وظایف کسالت‌بار انسان‌ها را برعهده می‌گیرند و انسان‌ها فرصت بیشتری برای خلق آثار خلاقانه‌تر دارند.

در این مقاله، چت بات هوش مصنوعی ChatGPT را به‌طور کامل معرفی کرده، سپس نحوه عملکرد این ابزار، جنبه‌های کاربردی، مزایا، معایب و محدودیت‌های آن در ارائه پاسخ‌های مشخص در رابطه با یک موضوع را نیز مورد بررسی قرار می‌دهیم. همچنین، به تفاوت عملکرد موتورهای جستجو در مقایسه با ربات ChatGPT و جنبه‌های نگران کننده این فناوری نیز پرداخته می‌شود.

معرفی چت ChatGPT

ChatGPT، نوعی ابزار پردازش زبان طبیعی یا NLP (Natural Language Processing) بر پایه فناوری هوش مصنوعی محسوب می‌شود که سطح جدیدی از ارتباط و تعامل انسان و کامپیوتر را نوید می‌دهد. چت بات هوش مصنوعی ChatGPT، می‌تواند به سوالات مخاطب خود پاسخ دهد و در انجام وظایفی مانند نوشتن ایمیل، مقاله، ارائه چکیده از یک متن، ترجمه و … مورد استفاده قرار گیرد. از آنجایی که ربات ChatGPT در مرحله تحقیق و توسعه قرار دارد، استفاده از این ابزار فعلاً برای عموم رایگان است.

چت بات ChatGPT به عنوان بهترین ربات هوش مصنوعی توسط شرکت OpenAI ساخته شده که در حوزه هوش مصنوعی فعالیت دارد. آخرین ربات چت شرکت OpenAI، در روز 30 نوامبر 2022 (9 آذر 1401) به صورت عمومی ارائه شده است. OpenAI، دستاوردهای دیگری را در زمینه هوش مصنوعی معرفی نموده که شاید معروف‌ترین آنها موتور خلق آثار هنری موسوم به DALL·E 2 و سیستم خودکار تشخیص گفتار با نام Whisper باشند.

جالب است بدانید که OpenAI یکی از شرکت‌هایی است که ایلان ماسک، کارآفرین شناخته شده دنیای فناوری در خلق آن نقش داشته است. البته ماسک این روزها سمت و جایگاهی در این شرکت ندارد ولی همچنان به موضوعات پیرامون آن علاقه‌مند بوده و پس از عرضه ربات چت جی پی تی نیز در واکنشی، آن را به طرز ترسناکی جذاب و زیبا توصیف کرده بود.

خالق هوش مصنوعی ChatGPT کیست؟

این چت‌بات جدیدترین دستاورد شرکت تحقیقاتی OpenAI است که ایلان ماسک یکی از بنیان‌گذاران آن محسوب می‌شود. این شرکت با همکاری یکی از سرمایه‌گذاران سیلیکون ولی به نام «سم آلتمن» در اواخر سال 2015 تأسیس شد و هدفش توسعه هوش دیجیتال برای کمک به بشریت بوده است.

البته ایلان ماسک از این استارتاپ جدا شد و فاصله‌اش را با آن افزایش داد. ایلان ماسک که حالا مدیرعامل توییتر است، یکشنبه در توییتی اعلام کرد که OpenAI برای آموزش ابزارهای خود به دیتابیس این شبکه اجتماعی دسترسی داشته که البته حالا چنین کاری را متوقف کرده است.

این چت‌بات به‌اندازه‌ای محبوبیت پیدا کرده که یکی از غول‌های فناوری، یعنی مایکروسافت، چند وقت پیش از سرمایه‌گذاری چند میلیارد دلاری در OpenAI خبر داد. البته ردموندی‌ها در گذشته هم یک میلیارد دلار در این شرکت سرمایه‌گذاری کرده بودند.

ربات هوش مصنوعی ChatGPT 4 ، انقلابی در دنیای هوش مصنوعی

OpenAI به تازگی از ربات هوش مصنوعی GPT-4 با انبوهی از قابلیت های جدید رونمای کرده است. GPT-4 قادر است ورودی‌هایی به شکل تصویر و متن از کاربر بگیرد و متن‌های متناسب با آن تولید نماید. Open AI ادعا کرده در شش ماه گذشته روی قابل اعتماد بودن و امکان کنترل GPT-4 کار کرده و تلاش داشته تا امکان رد شدن از خطوط قرمز توسط آن را به حداقل برساند. GPT-4 در گفتگوهای ساده فرق چندانی با GPT-3.5 ندارد و تفاوت در موضوعات پیچیده‌تر آشکار می‌شود.

بدون شک یکی از قابلیت‌های مهم GPT-4 را باید امکان فهم تصویر و ساخت کپشن یا متن برای آن دانست که در دیگر نسخه‌های هوش مصنوعی Open AI حاضر نبوده است. البته این قابلیت برای همه مشتریان فعال نیست و امکان تست آن تنها در اختیار پلفرم مخصوص افراد نابینای Be My Eyes قرار گرفته است.

برای مثال، کاربران این پلتفرم می‌توانند عکسی از داخل یخچال خود را برای GPT-4 ارسال نمایند و علاوه بر دانستن محتویات آن، آموزش پخت غذا با مواد موجود در یخچال را نیز دریافت نمایند. با این وجود Open AI تاکید کرده که GPT-4 هنوز به طور کامل از اشتباه و خطاهای منطقی در امان نیست.

GPT-4 البته تا 82 درصد نسبت به ChatGPT 3 احتمال پاسخ دادن به سوالات غیر قانونی مانند نحوه ساخت بمب را کاهش داده است. اطلاعات پزشکی که می‌توانند باعث آسیب دیدن افراد شوند نیز در این بخش جای می‌گیرند.

در ادامه دو مدل زبانی GPT-4 و GPT-3.5 را مقایسه خواهیم کرد. در ابتدا باید به عملکرد خوب GPT-4 در آزمون‌هایی SAT که برای انسان‌ها طراحی شده‌اند اشاره کرد. یک دانش آموز با نمره‌های مشابه می‌تواند در بسیار از رشته‌ها و دانشگاه‌ها تحصیل نماید.

ربات هوش مصنوعی GPT-4 در مقابل GPT-3.5 یک مزیت بزرگ دیگر هم دارد و آن حافظه بیشتر است. در GPT-3.5 یا نسخه قدیمی ربات هوش مصنوعی ChatGPT، هر چت می‌توانست تقریباً حدود 8,000 کلمه (معادل چهار صفحه یک کتاب) باشد که این محدودیت در GPT-4 به طرز چشمگیری متحول شده است.

در GPT-4 هنگامی که متن یا نوشته طولانی‌تر از حدوداً 8,000 کلمه می‌شد، حافظه ربات پُر می‌شود و باید یک چت جدید ایجاد می‌کردید. بدیهی است ربات نوشته‌های پیشین شما را به خاطر نمی‌آورد. خبر خوب اینکه در ChatGPT 4.0 این محدودیت تقریباً به 64,000 کلمه (معادل 50 صفحه یک کتاب) تغییر پیدا کرده است.

چگونگی دسترسی و استفاده از چت بات هوش مصنوعی ChatGPT

برای دسترسی به مزایای چت جی پی تی ابتدا باید در وب‌سایت شرکت OpenAI حساب کاربری ایجاد کنید. در این مرحله، ایمیل و شماره‌ تلفن شما نیز درخواست می‌شود. همچنین از شما خواسته می‌شود تا دلیل اصلی خود را برای استفاده از خدمات OpenAI بیان کنید.

پس از ورود به حساب کاربری خود قادر خواهید بود تا با چت GPT گفتگو کنید برای این کار کافی است تا همانند ابزارهای چت رایج، متنی را در باکس گفتگو وارد کرده و کلید Enter را از روی صفحه کلید بفشارید یا بر روی دکمه ارسال کلیک کنید. می‌توانید برای شروع گفتگو با چت بات، پرسش‌های خود را مطرح کنید. از آنجایی که این پروژه در مرحله تحقیق و توسعه قرار دارد، قادر خواهید بود تا به‌طور رایگان پرسش‌های متعددی را مطرح کنید.

معمولاً کمی طول می‌کشد تا پاسخ‌های ربات هوش‌مصنوعی‌Chat GPT به عباراتی که تایپ کردید ظاهر شوند. مدل قابل دسترس از چت بات هوش مصنوعی ChatGPT برای گفتگو با کاربر بهینه‌سازی شده است و پاسخ‌های چت بات در سطر پایین پرسش شما ظاهر می‌شوند

ChatGPT برای همیشه رایگان نخواهد بود

اگرچه، هم‌اکنون ربات ChatGPT به‌طور رایگان در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است، اما شرایط دسترسی به این ابزار در آینده تغییر خواهد کرد. سم آلتمن، رئیس OpenAI، میانگین هزینه هر پاسخی که چت GPT ارائه می‌دهد را بسیار پایین (در حد چند سنت) اعلام کرد اما تاکید کرد که به‌دلیل هزینه‌های محاسباتی این ابزار، OpenAI قصد کسب درآمد از آن را دارد و استفاده از آن برای همیشه رایگان نخواهد بود.

 

نحوه دسترسی به GPT-4

باید به این نکته اشاره کرد که چت بات موتور جستجوی بینگ در حال حاضر از مدل زبانی GPT-4 استفاده می‌کند و میلیون‌ها کاربر به آن دسترسی دارند. GPT-4 برای کاربران اپلیکیشن‌هایی مانند Duolingo و سرویس ChatGPT Plus نیز در دسترس قرار گرفته است. این سرویس پولی است و کاربران باید مبالغی را برای استفاده از آن پرداخت نمایند.

آیا کاربران ایرانی می‌توانند از GPT-4 استفاده کنند؟

امکان استفاده از GPT-4 یا دیگر خدمات شرکت Open AI برای کاربرانی با شماره موبایل ایرانی وجود ندارد. با این حال ما آموزشی تولید کردیم که ثبت نام و استفاده از ChatGPT با کمک شماره مجازی را به شما یاد می‌دهد. با ثبت نام در لیست انتظار موتور جستجوی بینگ نیز می‌توانید از GPT-4 و قابلیت‌های آن استفاده کنید. 

کارهای شگفت انگیزی که می‌توان با ChatGPT انجام داد

همانطور که می‌دانید چت جی پی تی می‌تواند تقریباً به هر سؤالی که بپرسید با کمترین خطا پاسخ دهد، اما شاید ندانید که می‌توان از ChatGPT بهره بیشتری برد. کافی است کمی خلاقیت به خرج دهید در ادامه به کارهای شگفت انگیزی می‌پردازیم که می‌توان با ربات ChatGPT انجام داد.

با ربات ChatGPT یک لوگو بسازید

می‌توان از چت ChatGPT بخواهید که به جای متن با تصاویر پاسخ شما را بدهد. در همین رابطه یکی از کاربران از ChatGPT خواسته تا یک لوگو SVG برای توییتر تولید کند. پاسخ هوش مصنوعی تا شگفت انگیز بوده است.

با ChatGPT انیمیشن های سه بعدی بسازید

استفاده خلاقانه از چت GPT منجر به ایجاد انیمیشن سه بعدی می‌شود. یکی از توسعه دهنده گان از این هوش مصنوعی خواسته که با استفاده از اسکریپت three.js جاوا یک یک انیمیشن برای توپی که بر روی زمین می‌افتد ایجاد کند.

آهنگسازی با ربات ChatGPT

همچنین یک موسیقی دان موفق شده با استفاده از چت بات هوش مصنوعی ChatGPT نسبت به ساخت یک آهنگ اقدام کند. وی کشف کرد که ChatGPT می تواند یک ابزار عالی برای یادگیری موسیقی باشد. چت جی پی تی همچنین می‌تواند به سوالات کاربران در مورد قطعات موسیقی پاسخ دهد.

نوشتن کتاب در یک روز

یکی از کاربران ردیت از چت GPT خواسته بود یک کتاب درسی 16 فصلی درباره مسائل اقتصادی بنویسد. هوش مصنوعی در کمال تعجب محتوای مورد نظر کاربر را آماده کرده بود. هر بخش از این کتاب توسط ربات ChatGPT به یک سری موضوعات تقسیم شد و هر موضوع با چند پاراگراف پوشش داده شد. به همین ترتیب شاهد ایجاد یک کتاب 300 صفحه‌ای و 16 فصلی توسط این هوش مصنوعی بودیم.

افزونه‌های هوش مصنوعی ChatGPT برای مرورگر کروم

تاکنون با چند مورد از کارهای شگفت انگیزی که می‌توان با چت بات هوش مصنوعی ChatGPT انجام داد، آشنا شدیم. اما هم اکنون می‌توان از ربات ChatGPT استفاده‌های بیشتری برد. در همین رابطه می‌توان به چند افزونه هوش مصنوعی ChatGPT برای مرورگر کروم اشاره کرد.

افزونه WebChatGPT از قدرت این هوش مصنوعی برای نمایش نتایج مرتبط با جستجوی کاربران استفاده می‌کند.

افزونه Predict 2023 از قدرت این هوش مصنوعی برای پیش بینی آینده استفاده می‌کند که می‌تواند بسیار جذاب باشد.

افزونه ChatGPT Writer می‌تواند از چت بات هوش مصنوعی ChatGPT برای پاسخ دادن به ایمیل‌های شما به صورت خودکار استفاده کند.

با استفاده از برنامه Whatsapp GPT می‌توانید این هوش مصنوعی را به پیام رسان محبوب واتساپ بیاورید.

افزونه YouTube Summary with ChatGPT می‌تواند خلاصه یک ویدیو از یوتیوب را به صورت یک متن به نمایش درآورد.

افزونه TweetGPT با بهره گیری از قدرت هوش مصنوعی ChatGPT می‌تواند به صورت خودکار از جانب شما توییت‌ بزند یا به توییت ها پاسخ دهد.

افزونه ChatGPT for Search Engines اکنون می‌توانید پاسخ های چت جی پی تی را به نتایج جستجوی خود در Google و Bing مشاهده کنید.

با استفاده از افزونه ChatGPT Prompt Genius می‌توانید تمام درخواست‌های خود از هوش مصنوعی ChatGPT را ذخیره کرده یا با دیگران به اشتراک بگذارید.

جنبه‌های عملی و کاربردی چت بات OpenAI

برخلاف تصوری که در ابتدا از چت بات هوش مصنوعی ChatGPT در ذهن مخاطب ایجاد می‌شود، این ابزار کاربردهای متنوع دیگری شامل نوشتن مقاله، ، توصیف آثار هنری با جزئیات بالا، مباحثه فلسفی یا حتی کدنویسی دارد. اگر نمی‌دانید در مناسبت‌های مختلف برای دوستان یا اعضاء خانواده خود چه هدیه‌ای را تهیه کنید، می‌توانید این سوال را از چت GPT بپرسید.

البته فارغ از کاربرد Chatgpt، اقدامات جالبی نیز می‌توان توسط این چت بات انجام داد که شاید علت اصلی مخالفت بسیاری از صاحب‌نظران با آن باشد. برای مثال به فاصله چند روز پس از عرضه نسخه آزمایشی ChatGPT فردی مدعی شد که یک داستان کودکانه را تنها با استفاده از این ابزار ساخته و آن را پس از جمع‌بندی، جهت فروش به قیمت 8 دلار در وبسایت آمازون قرار داد.

همچنین با جستجوی هشتگ #ChatGPT می‌توان هزاران نمونه و مثال دیگر از پاسخ به سوالات کاربران یا موارد دیگر از آن را در شبکه‌های اجتماعی از جمله توییتر، فیسبوک و یوتیوب را دید که از آن برای سرودن یک شعر با ریتم خاص، ارائه توصیه‌های پزشکی یا روانپزشکی، محاسبات آماری و … استفاده شده که به دلایل ذکر شده می‌تواند بسیار چالش‌برانگیز باشند. البته اینها نمونه های ساده ای از کاربرد چت جی پی تی بوده و هوش مصنوعی قادر به انجام کارهای خارق العاده ای است.

توسعه چت بات هوش مصنوعی ChatGPT

مدل چت GPT با استفاده از مفهوم RLHF یا یادگیری تقویتی از بازخوردهای انسان ایجاد شده است. همانند تمامی مدل‌های هوش مصنوعی، ChatGPT نیز با استفاده از یک مجموعه داده آموزش داده شده است. در این مرحله، هوش مصنوعی با استفاده از داده‌های آموزشی یاد می‌گیرد که چگونه مثل یک انسان جمله بسازد

ChatGPT با موتور جستجو چه تفاوتی دارد؟

ChatGPT، ابزاری است که با هدف گفتگو با کاربر طراحی شده در حالیکه موتور جستجو، فهرستی از داده‌های موجود بر روی شبکه اینترنت را تهیه می‌کند که در نهایت برای کمک به کاربر در جستجوی اطلاعات درخواستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما ربات ChatGPT، توانایی جستجو در داده‌های موجود بر روی شبکه اینترنت را ندارد و از اطلاعاتی که برای آموزش آن استفاده شده در ارائه خروجی استفاده می‌کند. در نتیجه، با وجود تلاش توسعه‌دهندگان سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و استفاده از مجموعه گسترده‌ای از داده‌ها با هدف کاهش خطا، همچنان امکان ارائه پاسخ‌های اشتباه وجود دارد.

البته باید به این مورد نیز اشاره کرد که هدف از توسعه رباتی مانند چت GPT، ساخت رقیبی برای موتورهای جستجو نبوده و به همین دلیل اطلاعات خیلی بروز مانند نتیجه یک مسابقه فوتبال که ساعتی پیش به اتمام رسیده، در پایگاه داده این ربات وجود ندارد و پرسشی پیرامون آن، یا به پاسخ اشتباه منجر شده یا ربات به شما می‌گوید که من نمی‌توانم اطلاعات موجود در اینترنت را جستجو کنم و برای این کار توسعه داده نشده‌ام.

چه محدویت‌هایی برای استفاده از ChatGPT وجود دارند؟

اگرچه چت بات هوش مصنوعی ChatGPT، نتایج شگفت‌انگیزی را در ساخت جملات ارائه کرده، اما همانطور که عنوان شد این ابزار کاملاً بی‌نقص نیست. سوالات کنایه آمیز که به روش خاصی مطرح می‌شوند باید برای ارائه به چت جی پی تی بازنویسی شوند. کیفیت پایین پاسخ‌های ارائه شده، مهم‌ترین محدودیت این ابزار محسوب می‌شود.

افرادی که موفق به آزمایش نسخه‌های اولیه ربات ChatGPT شده‌اند می‌گویند که پاسخ‌های ارائه شونده توسط این ربات از نظر قواعد نگارشی و دستور زبان قابل قبول به‌نظر می‌رسند اما بار علمی نداشته یا بیش از حد عامیانه هستند.

در نهایت، چت بات به‌جای درخواست توضیح و شفاف‌سازی در رابطه با پرسش‌های نامفهوم، تنها مفهوم این دسته از پرسش‌ها را حدس می‌زند که می‌تواند به ارائه پاسخ‌های نامرتبط منجر گردد. این مشکل موجب شده تا توسعه‌دهندگان وب‌سایت StackOverflow، به‌طور موقت استفاده از پاسخ‌های ارائه شده توسط چت بات هوش مصنوعی ChatGPT به سوالات مطرح شده در این وب‌سایت را متوقف سازد.

توسعه‌دهندگان StackOverflow، در یادداشتی اعلام کردند:به عنوان یکی از معایب چت جی پی تی، اگرچه پاسخ‌های ارائه شده توسط ربات ChatGPT از نظر قواعد نگارشی و دستور زبان درست به‌نظر می‌رسند اما بخش قابل توجهی از پاسخ‌ها از نظر علمی نادرست محسوب می‌شوند.

 بنابراین، در حالی که به‌نظر می‌رسد چت GPT در کنار هم قرار دادن کلمات برای ایجاد جملات معنادار عملکرد خوبی دارد اما در درک کامل پرسش و یا اعتبارسنجی پاسخ‌های ارائه شده از نظر علمی ناتوان است.

آیا دستاورد بشر در حوزه هوش مصنوعی نگران کننده است؟

در حالی که ساخت چت بات هوش مصنوعی ChatGPT دستاورد بزرگی برای حوزه فناوری محسوب می‌شود، برخی از متخصصان نسبت به امکان استفاده از ربات‌ به جای انسان ابراز نگرانی کرده‌اند. به‌عنوان مثال، چت بات می‌تواند بدون دخالت انسان در طی چند ثانیه یک مقاله‌ را در رابطه با هر موضوعی بنویسد و در نتیجه امکان استفاده از ربات برای تقلب نیز با استفاده از هوش مصنوعی چت جی پی تی فراهم می‌گردد. در چنین شرایطی، یادگیری نگارش درست و رعایت دستور زبان نیز اهمیتی نخواهد داشت.

از آنجایی که چت بات به شبکه اینترنت متصل نیست، می‌تواند اطلاعات نادرستی را ارائه دهد. شرکت OpenAI تاکید کرده که ربات ChatGPT گاهاً پاسخ‌های نادرست یا نامفهوم را ارائه می‌کند. به‌همین دلیل به کاربران این ابزار توصیه می‌شود تا صحت اطلاعات ارائه شده را مستقلاً بررسی کنند.

آیا ChatGPT می‌تواند جایگزین انسان شود؟

درنهایت به موضوع مهمی می‌رسیم: جایگزینی هوش مصنوعی با انسان و بیکار‌شدن انسان‌ها. در‌حال‌حاضر گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر اینکه مشاغل وابسته به تولید محتوا توسط این ابزار از بین برود، وجود دارد. در‌حقیقت شاید هوش مصنوعی چت پی تی بتواند نمایشنامه‌نویسان، اساتید دانشگاه‌ها، برنامه‌نویسان و خبرنگاران را بیکار کند.

همان‌طور که گفتیم، این ابزار هوش مصنوعی کاربردهای بی‌شماری تا به امروز داشته است. تکنولوژی Chatgpt می‌تواند در چند ثانیه مشکلات مربوط به برنامه‌نویسی را برطرف کند. علاوه‌بر‌این، این ابزار می‌تواند متون مشابه با انسان‌ها تولید کند که این موضوع می‌تواند باعث بیکاری خبرنگاران در آینده شود. حتی گزارشی می‌گوید که این هوش مصنوعی جایگزین برخی برنامه‌نویسان OpenAI خواهد شد.

جمع‌بندی و پاسخ به سوالات پرتکرار

ChatGPT، ابزار پیشرفته‌ای محسوب می‌شود که می‌تواند به مردم در انجام وظایف خسته‌کننده‌ای همانند نوشتن ایمیل یا نیاز به پیمایش صفحات وب برای یافتن پاسخ به یک پرسش کمک کند. با این وجود، شرکت OpenAI باید پیش از ارائه این ابزار به‌طور عمومی اقداماتی را انجام دهد تا از پیامد‌های منفی استفاده از چت GPT شامل احتمال گسترش اطلاعات نادرست و تقلب جلوگیری شود.

با وجود تمامی نکات مطرح شده در این مقاله، هر فناوری علاوه بر ظرفیت‌های جدیدی که در اختیار ما قرار می‌دهد، معایبی نیز دارد و مدیریت صحیح ابزارهای جدید برای به حداکثر رساندن مزایا و به حداقل رساندن معایب ضروری است.

اگرچه ChatGPT، ابزاری جالب و سرگرم کننده به‌نظر می‌رسد و علاقه‌مندان تنها از سر کنجکاوی پرسش‌هایی را برای آن طرح می‌کنند، اما احتمالاً پس از اتمام مرحله تحقیق و توسعه، شاهد کاربردهای گسترده‌تری برای این ابزار خواهیم بود.

چه شرکتی مالک ChatGPT است؟

ChatGPT، نوعی ابزار پردازش زبان طبیعی یا NLP بر پایه فناوری هوش مصنوعی محسوب می‌شود که توسط شرکت OpenAI ساخته شده که در حوزه هوش مصنوعی فعالیت دارد.

صاحب ChatGPT کیست؟

OpenAI یکی از شرکت‌هایی است که ایلان ماسک، کارآفرین شناخته شده دنیای فناوری در خلق آن نقش داشته و صاحب چت جی پی تی شناخته می‌شود. البته ماسک این روزها سمت و جایگاهی در این شرکت ندارد.

ChatGPT مخفف چیست؟

ربات چت ChatGpt که مخفف Conversational Generative Pre-trained Transformer بوده و پرطرفدارترین ربات چتی است که توسط شرکت OpenAI مستقر در سانفرانسیسکو، ایجاد شده است.

ربات ChatGPT برای چه چیزی بهتر است؟

ربات ChatGPT، ابزاری است که با هدف گفتگو با کاربر طراحی شده اما توانایی جستجو در داده‌های موجود بر روی شبکه اینترنت را ندارد و از اطلاعاتی که برای آموزش آن استفاده شده در ارائه خروجی استفاده می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *