15 آمار از اینستاگرام که برای بازاریابان مهم است
1) بیش از یک دهه از عمر اینستاگرام میگذرد
پلتفرم اینستاگرام در سال 2022 تولد 12سالگی خود را جشن میگیرد. بنابراین، اگر هنوز بهدرستی از این پلتفرم برای اهداف بازاریابی برندتان استفاده نمیکنید باید بدانید که حداقل یک دهه نسبت به رقبایتان عقب هستید.
این پلتفرم از سال 2010 با انتشار اولین عکس که عکس ویرایششدۀ صاحبش بود، تکامل زیادی پیدا کرده است؛ مثل امکان برگزاری لایو اینستاگرام و ریلز. پس مطمئن باشید این تکامل در دهۀ دوم عمر اینستاگرام همچنان ادامه پیدا خواهد کرد و شما هم بهعنوان یک کسبوکار بهتر است از جریان این تکامل عقب نمانید.
2) اینستاگرام هفتمین سایت پربازدید جهان است
به گزارش سمراش، براساس آمار کل ترافیک سایتها، سایت اینستاگرام با بازدید ماهانه ۲.۹میلیارد، هفتمین سایت پربازدید دنیاست. این آمار از این جهت اهمیت دارد که اصولاً اینستاگرام پلتفرمی است که بیشتر در گوشیهای هوشمند استفاده میشود؛ ولی با توجه به این آمار، کسبوکارها باید توجه کنند که محتوای خود را علاوه بر صفحههای گوشی هوشمند، برای مقیاسهای دیگر هم مناسبسازی کنند.
3) اینستاگرام نهمین عبارت پرجستوجو در گوگل است
عبارتهای فیسبوک، یوتیوب و آبوهوا همگی بیشتر از عبارت اینستاگرام در پنجرۀ جستوجوی گوگل نوشته شدهاند؛ اما با توجه به اینکه بیشتر افراد از طریق نصب پلتفرم اینستاگرام به نیاز موردنظر خود میرسند، رتبۀ ۹ بودن در بین تمام عبارتهای جستوجو در دنیا اهمیت پیدا میکند.
این رتبه به کسبوکارها یادآوری میکند که افراد از طریق گوگل هم میتوانند به محتوای آنها دسترسی پیدا کنند، پس اهمیت نوشتن کپشن و استفاده از هشتگها را نباید دستکم بگیرند.
4) اینستاگرام چهارمین شبکۀ اجتماعی پراستفاده است
تنها فیسبوک، یوتیوب و واتساپ هستند که از نظر تعداد کاربران فعال روزانه از اینستاگرام پیشی گرفتهاند. بااینحال، اینستاگرام هم با آمار ثبتشدۀ حدود ۲میلیارد ثابت کرده است که در دنیا چقدر طرفدار دارد.
این تعداد کاربر فعال، از تعداد کابران شبکههایی مثل پینترست (Pintrest)، تیکتاک (TikTok)، توییتر و اسنپچت (Snapchat) بیشتر است. با این حساب، اگر بهعنوان یک کسبوکار در پی کسب درآمد بیشتر بهواسطۀ بیشتردیدهشدن هستید، فعالبودن در اینستاگرام بیشتر از هر شبکۀ دیگری به نفع شماست.
5) فقط 0.1% کاربران اینستاگرام فقط از شبکۀ اجتماعی اینستاگرام استفاده میکنند
احتمال اینکه یک کاربر اینستاگرام از شبکۀ اجتماعی دیگری هم استفاده کند، 99.9% است. برای مثال، 83% از کاربران اینستاگرام عضو فیسبوک هم هستند یا 55% از آنها از توییتر هم استفاده میکنند.
این آمار به بازاریابان فضای دیجیتال یادآوری میکند که به دلیل داشتن کاربران مشترک نباید استراتژیهای بازاریابی را بهشکلی طراحی کنند که برای کاربران تکراری به نظر برسند. درواقع، بهعنوان یک کسبوکار این آمار به شما میگوید که شبکههای اجتماعی مختلف برندتان باید محتوای مخصوص به خود را داشته باشند تا مخاطبتان دچار تکرار و دلزدگی نشود.
6) اینستاگرام دومین نرمافزار پردانلود در جهان است
فقط تیکتاک در پاییز 2021 توانست پلتفرم اینستاگرام را در میزان دانلود شکست دهد. با توجه به اینکه همانطور که گفتیم، اینستاگرام عمری ۱۲ساله دارد، این میزان از دانلود همچنان بینظیر است.
7) یکمیلیارد و 220میلیون نفر هر ماه از اینستاگرام استفاده میکنند
اینستاگرام بسیار بسیار محبوب است؛ بااینحال تعداد افرادی که هر ماه از این پلتفرم استفاده میکنند، نصف افرادی است که هر ماه از پلتفرمهای یوتیوب و فیسبوک استفاده میکنند.
8) افراد 18 تا 34 ساله بیشترین مخاطبان اینستاگرام را تشکیل میدهند
این آمار نشان میدهد که بیشترین مخاطب پلتفرم اینستاگرام را افرادی تشکیل میدهند که در سن جوانی تا قبل از میانسالی قرار دارند. کسبوکارها از این آمار برای ایدههای تولید محتوای مخاطبپسند خود در اینستاگرام استفاده میکنند. آنها میدانند باید محتوایی را تولید کنند که در چشم افراد 18تا 34 ساله جذاب به نظر برسد.
9) اینستاگرام شبکۀ اجتماعی محبوب نسل Z است
کاربران جهانی اینترنت که 16 تا 24 سال دارند، استفاده از شبکۀ اجتماعی اینستاگرام را نسبت به شبکههای اجتماعی دیگر ترجیح میدهند. بیشتر افراد بهاشتباه تصور میکنند که تیکتاک پلتفرم محبوب افرادی است که در عنفوان جوانی قرار گرفتهاند، ولی اینطور نیست؛ پس اگر مخاطبان برند شما این سن را دارند، استفادهنکردن حرفهای از اینستاگرام بهجز ضرر چیزی به کسبوکارتان نمیرساند
10) مردان نسل X سریعترین رشد را در بین مخاطبان اینستاگرام دارند
در سال 2021 تعداد مردان 55 تا 64 ساله که از اینستاگرام استفاده میکنند، 63.6% افزایش داشته است. این افزایش احتمالاً به این دلیل است که فرزندان آنها از این پلتفرم بهعنوان یک راه ارتباطی با والدینشان کمک میگیرند. از طرف دیگر، باید این نکته را هم به یاد داشت که اگر تعداد مخاطبان سنبالا در اینستاگرام زیاد شده است، پس شاید سرمایهگذاری روی تولید محتوای مناسب آنها بهمنظور کسب درآمد هم چندان فکر بدی نباشد.
11) تعداد مخاطبان زن و مرد اینستاگرام تقریباً مساوی است
مخاطبان اینستاگرام را ۵۰.۸% زن و ۴۹.۲% مرد برآورد کردهاند. البته آمار مخاطبان زن و مرد حساب کاربری هر برند با برند دیگر متفاوت است. با این حساب، هنگام تولید محتوا علاوه بر اینکه باید توجه داشته باشید هم مردان و هم زنان محتوای شما را بازدید میکنند، باید به این نکته هم دقت کنید که از این تعداد بیشتر کدام جنسیت به محتوای شما واکنش نشان میدهند
12) 500هزار اینفلوئنسر در اینستاگرام وجود دارد
از این آمار 54% نانو اینفلوئنسر، 33% میکرو اینفلوئنسر و بقیه ماکرو و مگا اینفلونسر هستند. در ایران بیشتر اینفلوئنسرهای معتبر جزو دستۀ ماکرو قرار میگیرند که بالای 100هزار تا یک میلیون فالوئر دارند.
عدد 500هزار نشانگر این است که هر موضوعی اینفلوئنسر مختص به خود را پیدا کرده است. بنابراین، شما هم برای فعالیت صفحۀ برندتان حتماً دنبال اینفلوئنسر مناسب بگردید، صفحهاش را تحلیل کنید و در صورت مناسببودن، برای اهداف تبلیغاتی خود از او استفاده کنید.
13) ساعت ۱ تا ۵ بعدازظهر بیشترین توجه را میگیرد
بهطور میانگین، اگر محتوایی را بین ساعت ۱ تا ۵ بعدازظهر منتشر کنید، احتمال اینکه مخاطبان صفحهتان آن را ببینند و با آن تعامل داشته باشند بالاتر میرود. البته این آمار وحی منزل نیست و صرفاً میانگین جهانی را نشان میدهد؛ درنتیجه پیشنهاد میکنیم که با توجه به آمار اینسایت (Insight) صفحهتان تصمیم بگیرید که محتوا را در چه ساعتی منتشر کنید.
14) اینستاگرام منبع محبوبی برای دریافت اخبار نیست
از هر 10 بزرگسال، تنها 1 نفر از اینستاگرام با هدف دنبالکردن اخبار روز استفاده میکند. 43% افراد میگویند که به اینستاگرام به چشم یک منبع موثق اطلاعاتی نگاه نمیکنند.
این آمار نشان میدهد جنبۀ سرگرمی اینستاگرام همچنان از جنبۀ خبری و اطلاعرسانی آن بالاتر است؛ درنتیجه اگر در کسبوکار شما اخبار و اطلاعات جدی نقش پررنگی دارند، شاید بهتر باشد در یک پلتفرم مخصوص این کار مثل سایت، لینکدین یا توییتر محتوای خود را منتشر کنید.
15) 62% کاربران، روزانه یک بار به اینستاگرامشان سر میزنند
این در حالی است که 42% کاربران اینستاگرام بیشتر از یک بار در روز حساب کاربریشان را چک میکنند. اگر این آمار را کنار این واقعیت بگذارید که اگر فعالیت منظمی در اینستاگرام نکنید، الگوریتم این پلتفرم شما را به مخاطبانتان نشان نمیدهد، بیشتر به اهمیت فعالیت مداوم در اینستاگرام پی میبرید.
درواقع، این آمار میگوید اینستاگرام فقط برای حسابهایی احترام قائل میشود که برای 62% افرادی که روزانه به اینستاگرام سر میزنند، محتوای مناسب تولید کرده باشند.