تبلیغات خلاقانه

راهکارهای مؤثر در ایجاد تبلیغات خلاقانه

در زمان‌های قدیم به دلیل عدم تنوع در کالاها و کم بود رقیب ،توجهی چندانی به تبلیغات نمی‌شد. اما در سال‌های اخیر به دلیل ازدیاد تولیدکننده‌های یک محصول باید به‌گونه‌ای عمل کرد که بتوان نبض بازار را در دست گرفت.این روزها تنوع محصولات در بازار بسیار زیاد است و از یک نوع خدمات چندین گروه به بازار هدف وارد شده‌اند؛تبلیغات از نوع کلیشه‌ای و قدیمی دیگر چندان جوابگوی بازار نیست و باید از راهکارهای خلاقانه‌ای برای جلب نظر افراد کمک گرفت.

5 راهکار مؤثر در ایجاد تبلیغات خلاقانه

1. صادقانه با مشتریان برخورد کنید

دلیل کنار گذاشتن تبلیغات قدیمی بالا بودن اغراق در آن‌ها بود، به‌گونه‌ای که حتی اگر مزیتی به‌صورت واقعی در آن مطرح می‌شد بازهم افراد جامعه نمی‌توانستند آن را باور کنند. به همین علت است که این نوع تبلیغات دیگر جایگاه خود را در بین مردم جامعه از دست دادند. ازاین‌رو باید برای تبلیغات از توضیح صادقانه در مورد مزیت‌های محصولات و خدمات کمپانی خود استفاده کرد و تضمینی برای آن در نظر گرفت.

2. از افرادی که از محصولات و خدمات شما استفاده کرده اند کمک بگیرید

به‌جای اینکه از زبان خودتان صحبت کنید، از زبان مشتریان قبلی خود محصولات خود را معرفی کنید. مردم به افراد قبلی که از یک محصول استفاده کرده‌اند و عضو کمپانی نیستند بیشتر اعتماد می‌کنند تا تبلیغات که توسط کمپانی و یا شرکت‌های تبلیغاتی صورت می‌گیرد. زیرا این افراد تجربه خود پس از استفاده از این محصولات را عنوان می‌کنند. به همین علت بیشتر قابل‌اطمینان هستند. به همین علت است که این نوع تبلیغات بیشتر برای افزایش فروش یک محصول جواب می‌دهد.

3. برای ایجاد تبلیغات خلاقانه و افزایش فروش از مزایای پنهان یک محصول بهره ببرید

مزایای پنهان یک محصول در اصل یک حس است نه چیزی که بتواند ملموس باشد و قابل‌اندازه‌گیری و… اما شاید بتوان گفت که مهم‌ترین مسئله در خرید یک محصول همین عامل است. اگر بتوانید برای محصولات و خدمات خود مزایای پنهان پیداکرده و به‌گونه‌ای غیرمستقیم آن را در تبلیغات خود عنوان کنید نتیجه‌ای بسیار خوب در افزایش فروش دریافت می‌کنید و یک نوع تبلیغات خلاقانه و مؤثر خواهید داشت.

مزایای پنهان چیست؟

تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که افرادی که ماشین بنز و یا BMW خرید می‌کنند آیا از تمام امکانات آن استفاده می‌کنند؟خیلی از امکاناتی که در این ماشین‌ها تعبیه شده و باعث بالابردن قیمت آن می‌شود هیچ گاه مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.پس چرا افراد علاقه دارند آخرین مدل و به اصطلاح فول آپشن‌ترین مدل این خودروها را خریداری کنند؟هنگامی که افراد با این مدل ماشین‌ها در خیابان‌ها،پشت چراغ قرمز و …توقف می‌کنند،جلب توجه سایرین را به خود جلب می‌کنند.این مسئله هیچ‌گاه در تبلیغات بیان نمی‌شود اما محکم‌ترین دلیل برای خرید این دسته از محصولات هستند. گاهی اوقات می‌توان با استفاده از یک عطر در تبلیغات و جلب‌توجه افرادی که مدنظر بازار هدف هستند مزایای پنهان یک محصول را به مشتریان نشان داد و آن‌ها را برای خرید راترغیب کرد

4. بازار هدف را بشناسید و با آن‌ها ارتباط برقرار کنید

اگر بازار هدف را بشناسید می توانید بر اساس نیازهای آن‌ها محصولات خود را معرفی کنید بر همین اساس است که می‌توان با زبان مشتریان با آن‌ها صحبت کرد و نیازهای آن‌ها را شناخت و در مورد رفع این نیازها اقدام کرد. برای این منظور باید با آن‌ها در ارتباط بود. برای این کار می‌توان از شبکه‌های اجتماعی و یا سایت‌های مختلف استفاده کرد. البته باید از تبلیغاتی که باعث آزار و اذیت افراد می ‌شود ،خودداری کرد. زیرا می‌تواند دقیقاً جواب معکوس بدهد.

5. بیان مزیت‌ها با استفاده از نمادهای غیرمستقیم

می‌توان به‌جای تبلیغات مستقیم و صحبت در مورد مزیت‌های محصول به‌صورت صریح،از نمادها،تصاویر یا عناوینی که به‌صورت غیرمستقیم مزیت‌های محصول را در خود جای می‌دهند استفاده کرد. در این صورت ذهن فرد به جستجو در مورد ارتباط بین این نماد و محصول می‌پردازد و با پیدا کردن دلیل ارتباط آن دو جذابیت کالا و خدمات موردنظر برای او بسیار بیشتر می‌شود

در تبلیغات که به‌صورت خلاق صورت می‌گیرد باید از عنوان مسائلی که برعلیه رقیبان شما می‌باشد خودداری کنید. این کار علاوه بر اینکه می‌تواند نظر جامعه را در مورد برند شما دچار نقص کند و جلوه‌ای نامناسب به محصولات و برند شما بدهد، ازلحاظ اخلاقی نیز کاری ناشایست است. همچنین به‌صورت غیرمستقیم این مسئله را عنوان می‌کند که شما از رقیبان خود عقب هستید و می‌خواهید با زیر پا گذاشتن آن‌ها و کوبیدن محصولات و خدمات آن‌ها خود را به سمت جلو بکشید. به همین علت این نوع تبلیغ اصلاً پیشنهاد نمی‌شود و بسیار می‌تواند مخرب باشد.

 ایده‌ها همواره حاصل یک‌ لحظه روشن شدن ذهن (جرقه‌ی ذهنی) در مورد موضوعی است که ممکن است ما را دچار مشکل کرده باشد یا اطرافیان ما در مورد آن احساس نیاز کرده باشند و یا به هر دلیلی کمبود آن احساس شود.

ایده پردازی شامل دو مرحله است:

مرحله اول: به وجود آمدن ایده در ذهن

ایده‌ای که در ذهنِ باز، به‌وسیله تکنیک‌های ایده پردازی به وجود می‌آید.این ایده‌ها برای حل یک یا چند مشکل، شروع کسب‌وکار و غیره می‌تواند باشد. در شرکت‌هایی که کارمندان آن ایده‌پردازی می‌کنند، مشکلات به‌راحتی قابل‌حل هستند و رشد شرکت در تمام زمینه‌ها چشمگیر است.

مرحله دوم: انتخاب و اجرای ایده منتخب

معمولاً شرکت‌ها و سازمان‌ها از بین ایده‌های کارکنان خود، بهترین‌ها را انتخاب می‌کنند، این ایده‌های برتر که انتخاب می‌شوند، با استفاده از تکنیک‌های ایده پردازی به وجود آمده‌اند. البته در این انتخاب‌ها باید ضرورت و امکان اجرایی شدن ایده در نظر گرفته شود.پس از سنجش ایده‌هایی که با تکنیک‌های ایده پردازی به وجود آمده حالا وقت اجرای ایده‌هاست.

تکنیک‌های ایده پردازی چیست؟

تکنیک اول: ایجاد یورش فکری یک یا چندنفره

یکی از مهم‌ترین مراحل در تکنیک‌های ایده پردازی، متلاطم کردن افکار و به حرکت درآوردن آن است. کافیست موضوعی مطرح شود تا پیامد آن طوفان فکری و بارش فکری به وجود بیاید. سعی کنید ایده‌هایی که عملی نیست در معرض طوفان قرار دهید تا بارش ایجاد شود.به یاد داشته باشید معمولاً دو یا چند ایده باهم می‌تواند ایده بسیار خوبی ایجاد کند. از ایده‌های غیرممکن بیشتر استقبال کنید تا به نتیجه بهتر برسید. قابل‌ذکر است طوفان فکری یک‌نفره هم امکان‌پذیر است!!!! هنگامی‌که فکری به سمت شما یورش می‌آورد و شما با خودتان حرف می‌زنید تا آن یورش به بارش تبدیل شود، طوفان فکری یک‌نفره داشته‌اید.

تکنیک دوم: فهرست نمودن

یکی دیگر از تکنیک‌های ایده پردازی فهرست نمودن مواردی است که به ذهنتان می‌رسد. سپس دلایل امکان‌پذیر نشدن فهرست را به تفکیک بنویسید تا به نتیجه مطلوب برسید.

تکنیک سوم: مارپیچ ذهن

از جالب‌ترین تکنیک‌های ایده پردازی این است که موضوعی را مطرح می‌کنید و در نقطه مرکزی تخته وایت‌برد می‌نویسید سپس هر کلمه یا جمله‌ای که به ذهنتان می‌رسد در طول مدت‌زمان مشخصی روی وایت برد می‌نویسید. نیازی نیست این نوشتن‌ها ترتیب یا نظم خاصی داشته باشد فقط بنویسید.این تکنیک از تکنیک‌های ایده پردازی به این صورت است که پس از به اتمام رسیدن مدت مقرر، تمام کلمات و جملاتی که نوشته‌اید به هم ربط بدهید تا به نتیجه دلخواه برسید.

تکنیک چهارم: وایت برد قصه‌گو!!!

این تکنیک نیز از لذت‌بخش‌ترین تکنیک‌های ایده پردازی است که شبیه بازی است. دیواری را در نظر بگیرید و یکروی کاغذ سفیدی، موضوع ایده‌تان را نهایتاً در یک جمله بنویسید. سپس جملاتی را در هر زمان به ذهنتان خطور می‌کند، روی کاغذهای چسبی به‌صورت چند جمله بنویسید و در کنار کاغذ سفید به ترتیب بچسبانید. پس به اتمام رسیدن مدت‌زمانی که برای خود تعیین کرده‌اید، کاغذها را به ترتیب بردارید و با موضوع کاغذها با توجه به جملات آن‌ها، داستان بنویسید. در انتها متوجه می‌شوید داستان شما چه ایده پردازی جالبی را رقم‌زده است.

تکنیک پنجم: مطالعه ایده از جنبه‌های مختلف

یکی دیگر از تکنیک‌های ایده پردازی، بررسی ایده از جنبه‌های مختلف است.ابتدا کلیه جنبه‌های مختلف ایده را در نظر گرفته و پس از تقسیم‌بندی آن‌ها به تحلیل می‌پردازیم تا به نتیجه دلخواه برسیم.

مثلاً می‌خواهیم تولید مبلمان منزل داشته باشیم. این تولید نیازمند مواردی از قبیل نوع چوب، رنگ، جنس پارچه، جنس مواد داخل مبل و غیره . در این تکنیک شما باید هر مورد از موردهای بالا را به چند بخش تقسیم کنید. مثلاً جنس چوب می‌تواند نارون، گردو، چوب روسی و … باشد و رنگ می‌تواند کرم، قهوه‌ای، بنفش، سفید و … باشد. مواد داخل مبل می‌تواند فوم یا ابر یا مواد ضایعاتی باشد.حال تمام این موارد را ترکیب نموده و مبل دلخواه برای مکانی که مدنظر ماست و به فکر رقبا هم نرسیده، تولید می‌کنیم

تکنیک ششم: رؤیاپردازی

رؤیاپردازی از تکنیک‌های ایده‌پردازی است که در بسیاری از موارد بسیار موفق بوده است. متأسفانه بسیاری از پدر و مادرها با رؤیاپردازی کودکانشان مخالفت می‌کنند و اجازه نمی‌دهند که رؤیاهایشان را به زبان بیاورند. بعضی از آن‌ها هم این رؤیاها را به تمسخر می‌گیرند و این بزرگ‌ترین ضربه برای کودکان است.جلوگیری از رؤیاپردازی باعث از بین رفتن خلاقیت می‌شود. زمانی که خلاقیت از بین برود، ایده پردازی نابود می‌شود و جامعه کاملاً یکنواخت و بدون رشد کردن به جلو می‌رود. در این تکنیک از تکنیک‌های ایده پردازی، آزادانه و کودکانه فکر کنید، از هیچ‌یک از افکار خود خجالت نکشید و آن را بیان کنید. مشاهده می‌کنید که به‌زودی به ایده‌ای قابل‌اجرا دست پیدا می‌کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *