نقشه سایت (sitemap)
در این مقاله از وبسایت آرمانی قصد داریم، نقشه سایت را به شما معرفی و توضیح دهیم و در نهایت به شما آموزش دهیم که چگونه یک sitemap بسازید و از آن استفاده کنید.
نقشه سایت چیست؟
سایت مپ در موتور جستجوی این اجازه را به الگوریتم ها می دهد که صفحات را بهتر بینند و ایندکس کنند. (منظور از ایندکس همان اطلاعات ثبت شده و رتبه گرفته شده است که کاربران با جستجوی در گوگل یا بینگ یا یاهو و… می توانند به صفحه مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند.) روش های مختلفی برای ساختن و درست کردن آن وجود دارد که ما چند روش را به شما آموزش می دهیم.
ساخت و ایجاد نقشه سایت با HTML
مرحله اول افزونه HTML Hierarchical sitemap بر روی سایتمان نصب کنیم. بعد از نصب و فعال کردن افزونه HTML Hierarchical sitemap نیاز به هیچ تنظیماتی نیست و آماده استفاده کردن است. بعد از سپری کردن مرحله اول یک صفحه جدید در سایت ایجاد می کنیم و کد [htmlmap showpages] را در آن قرار می دهیم حالا یک عنوان و آدرس با توجه به محتوا برای صفحه جدیدمان که قابل نمایش است انتخاب میکنیم (این افزونه نیازی به تنظیمات ندارد ولی با کمک پارامتر ها می توان سفارش سازی کرد) در افزونه HTML Hierarchical sitemap لیستی از نوشته ها و برچسب ها و دسته بندی ها به نمایش در می آید. اگر در مواقعی بخواهیم فقط یک محتوا به نمایش در آید باید افزونه Wp sitemap Page استفاده کنیم که کمی با افزونه HTML Hierarchical sitemap متفاوت است تفاوت آن هم این است که در افزونه Wp sitemap Page بعد از نصب و فعالسازی کد [Wp_sitemap_page only=” “page”. ” display_title”=” false”]در برگه ای که در زیر مجموعه آن ایجاد کرده قرار میدهیم و تغییرات را ذخیره می کنیم.
درست کردن سایت مپ با XML
سایت مپ XML برای بازدیدکنندگان وب سایت قابل مشاهده نیست اما برای الگوریتم های موتور جستجوی قابل مشاهده و مهم است. روش های مختلفی برای ایجاد آن در XML وجود دارد.
در cms هایی مثله وردپرس با استفاده از افزونه ها می توان این روش را سریعتر و قابل اعتمادتر انجام داد. راحت ترین افزونه وردپرس برای ایجاد سایت مپ XML افزونه Yoast SEO است. پر امتیاز ترین افزونه در وردپرس افزونه google xml sitemap است.که در ادامه مطلب به شما آموزش می دهیم.
Sitemap XML بدون استفاده از افزونه یعنی به صورت دستی می توان ایجاد کرد .برای این روش به زمان طولانی احتیاج دارید و برای سایت های بزرگ پیشنهاد نمی شود.
ایجاد سایت مپ XML در وردپرس با استفاده از YOAST SEO
بعد از نصب و فعال سازی این افزونه برای ساخت نقشه سایت با استفاده از افزونه Yoast SEO وارد پنل مدیریت وردپرس مان می شویم و به ترتیب گزینه SEO و بعد عمومی و بعد از آن امکانات را انتخاب می کنیم .سپس گزینه مربوط را روشن می کنیم تا فعال شود و روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک می کنیم .اکنون ما XML وردپرسی خودمان را ایجاد کرده این که باید به گوگل معرفی کنیم.برای این کار از طریق آدرس https://search.google.com/search_console/welcome وارد پنل سرچ کنسول سایت خودمان می شویم و به ترتیب مراحل زیر را انجام می دهیم
✓روی گزینه sitemap کلیک می کنیم
✓در قسمت Add a new sitemap
لینک های وردپرسی خود را که قبلاً کپی کردیم را وارد می کنیم
✓روی دکمه SUBMIT کلیک می کنیم تا ثبت شود
بعد از اتمام این مراحل در همین صفحه در بخش submitted sitemaps نقشه سایت خودمان که در وردپرس با فرمت XML ساختهایم مشاهده می کنیم.
ساخت نقشه سایت XML در وردپرس با استفاده از GOOGLE XML SITEMAPS
این افزونه به خاطره ویژگی هایش مانند قابل خواندن برای موتور جستحو مختلف و قابل ترجمه و ایجاد سایت مپ بدون نیاز به کد نویسی و سازگاری با چند سایت وکاربر پسند و…… امتیاز ۴/٩ از ۵ را دریافت کرده. ویژگی اصلی این افزونه که باعث شد مورد توجه سازنده وب سایت های بزرگ قرار بگیرید این است که یک فهرست برای هر بخش از نقشه سایت ایحاد میکند یعنی وب سایت های بزرگ را به قسمت های کوچک تر تقسیم می کند.
بعد از نصب و فعال سازی افزونه منوی در بخش تنظیمات وردپرس به نام XML-Sitemap اضافه می شود.روی XML-Sitemap کلیک کنید تا به صفحه تنظیمات ساخت سایت مپ در وردپرس بروید در اینجا با تیک زدن ویژگی های این افزونه و شفارس سازی نقشه سایتتان و بعد از تمام شدن تنظیمات را ذخیره کنید تا نقشه سایت شما ایجاد شود.
توضیح چند نمونه از ویژگی افزونهgoogle xml sitemaps که بهتر است در بخش تنظیمات نقشه سایت وردپرس تیک بزنید.
Include sitemap in HTML format:
این گزینه از وردپرس سایت مپ با فرمت HTML پشتیبانی می کند.
Override the base URL of the sitemap
اگر وردپرس خودتون را روی یک دایرکتوری نصب کردید و در آدرس دهی، آدرس سایت اصلی را قرار دادید، لازمه در این کادر آدرس اصلی سایت را وارد کنید. سپس این تغییرات را به فایل htaccess اضافه کنید.
Include a XSLT stylesheet:
اگر می خواهید از استایل برای سایت مپ استفاده کنید.باید آدرس فایل استایل را با پسوند XSL در کادر روبرو وارد کنید و گزینه Use default را غیر فعال کنید تا استایل شما در نقشه سایت نمایش داده شود.
Notify Google about updates of your Blog:
اگر این گزینه را فعال کنید هر بار که نوشته جدیدی ایجاد کنید یک نوتیفیکیشن به موتور جستجو گوگل ارسال می کند تا صفحه جدیدی را ایندکس کند.
Notify Bing (formerly MSN Live Search) about updates of your Blog
گر این گزینه را فعال کنید هر بار که نوشته جدیدی ایجاد کنید یک نوتیفیکیشن به موتور جستجو بینگ ارسال می کند تا صفحه جدیدی را ایندکس کند.
Add sitemap URL to the virtual robots.txt file:
اگر این گزینه را فعال کنید نقشه سایت مپ در فایل robots.txt وردپرس ذخیره می شود تا موتور های جستجو محتوای سایت مپ از این روش بررسی کنند.
Add sitemap URL to the virtual robots.txt file:
اگر این گزینه را فعال کنید. حجم نقشه سایت مپ کم میشود.
Sitemap Content:
در این قسمت می توانیم تعیین کنیم که محتوای نقشه سایت شامل چه بخش های باشد. تیک های پیش فرض این قسمت شامل برگه ها و صفحه اصلی و نوشته ها است.
Include the last modification time:
اگر این گزینه را فعال کنید هر زمانی که شما محتوای سایت را تغییر دهید به موتور های جستجو اجازه می دهید محتوا ایندکس شود.
امیدوارم مطالب این مقاله برایتان مفید باشد و با کمک سایت آژانس دیجیتال مارکتینگ آرمانی توانسته باشید یک نقشه سایت ایجاد کرده باشید.