5 جمله که باید از آن‌ها دوری کنید

ین دسته از جملات یا در اثر تکرار بیش‌ از حد به کلیشه تبدیل شده و اثر مثبت خود را از دست داده‌اند یا به هر دلیلی به مذاق مشتری خوش نمی‌آیند.

در هر دو حالت، حتی اگر نیت‌تان از به‌کارگیری این ۵ جمله خیر است، جداً اجتناب کنید.

1. تماس (نظر، رضایت و…) شما برای ما مهم است!

در تمام روابط، عمل ما جلوتر از حرف‌هایی است که می‌زنیم. شما اگر ۱۰۰ بار هم بگویید مشتری برای شما اهمیت دارد، فایده‌ای ندارد؛ مگر اینکه در واقعیت، نشان دهید مدام در حال بهبود خدمات و رفع مشکلاتید.

اغلب آدم‌ها احساس می‌کنند کسب‌وکارها فقط تا زمانی به مشتری اهمیت می‌دهند که پول می‌گیرند. به همین دلیل است که چنین جمله‌ای بار منفی پیدا کرده است.

پس به‌جای تکرار و استفادهٔ مکرر از این جمله، آن را در عمل نشان دهید تا مشتری بداند واقعاً برای شما ارزش دارد.

2. از مشکلات پیش‌آمده عذرخواهی می‌کنیم

عذرخواهی کردن از مشتری بابت مشکلات، خطاها و هر ناراحتی‌ای که به وجود آمده است، بد نیست؛ چیزی که شنیدن این جمله را برای مشتری ناخوشایند می‌کند، عدم صداقت در بیان آن است!

اگر به‌جای گفتن همین جملهٔ خشک‌وخالی، خطا و اشتباه خودتان را بپذیرید و مستقیماً به آن اعتراف کنید، پذیرش آن برای مشتری راحت‌تر خواهد بود.

البته عذرخواهی بد، از ‌عذرخواهی نکردن هم بدتر است! بهتر است در صحبت‌کردن با مشتری، دقیقاً بگویید که بابت چه چیزی معذرت می‌خواهید و برای جبران و حل مشکل چه راه‌حلی دارید.

برای نمونه:

  • متاسفیم که هنوز سفارش‌تون رو دریافت نکردید؛ اجازه بدید با انبار تماس بگیریم و علت رو بررسی کنیم

این عذرخواهی به مذاقل مشتری خوش می‌آید؛ چون:

  • ابتدا عذرخواهی کرده است
  • به مشکل مشتری اشاره کرده است
  • در ادامه، نشان داده است که قرار است چگونه مشکل را حل کند

اجازه دهید یک نمونهٔ خوب واقعی را بهم ببینیم که با استفاده از جملات مشتری پسند و درست، توانسته رابطهٔ خوبی با مشتری برقرار کند:

عذرخواهی خوب

3. متاسفانه نمی‌توانم کاری برای شما کنم (غیرممکن است!)

. متاسفانه نمی‌توانم کاری برای شما کنم (غیرممکن است!)

مشتری دوست ندارد نه بشنود! نه گفتن به مشتری علاوه بر اینکه او را ناامید و تعامل و ارتباط با مشتری را دشوار می‌کند، از نظر روان‌شناسی هم باعث کاهش فوری قدرت تفکر و استدلال و افزایش پرخاشگری در فرد می‌شود.

بنابراین در ارتباط با مشتری، جملاتی با بار منفی مثل «به من مربوط نیست»، «نمی‌شود»، «غیرممکن است»، «امکان ندارد» و… را کنار بگذارید و به‌جای صحبت‌کردن دربارهٔ کمبودها و کارهایی که از پسشان برنمی‌آیید، روی ویژگی‌های مثبت و کمکی که به او می‌کنید تمرکز کنید.

می‌توانید به‌جای اینکه خیلی واضح به مشتری نه بگویید یا از «نه، ما آن را نداریم» استفاده کنید، به سراغ جمله‌هایی مثل موارد زیر بروید:

✔️ متوجه‌ام چقدر این قابلیت مفید است؛ ولی در حال حاضر، برنامه‌ای برای اضافه‌کردن آن نداریم. برای اینکه به خواسته‌تان برسید، چند راه‌حل داریم… (اینجا راهکارهای جایگزین را می‌گویید تا مشتری را از دست ندهید)

✔️ خیلی ممنون که این موارد را گوشزد کردید. بی‌شک، پیشنهادها، ایده‌ها و فیدبک‌های شما چراغ راه ماست. در حال حاضر، چنین سرویسی ارائه نمی‌دهیم؛ ولی ایده و بازخورد شما را با تیم در میان می‌گذارم. برای اینکه به خواسته‌تان برسید، می‌توانید… (ارائهٔ راهکار جایگزین)

یا اگر درخواستی دارد که واقعاً انجام‌شدنی نیست، دلیل آن را شرح دهید. برای مثال، ممکن مشتری پس از اتمام موعد مقرر برای پس‌دادن کالا، با شما تماس بگیرد. دربارهٔ روند کار توضیح دهید و دلیل را خیلی واضح با او در میان بگذارید.

یک موقعیت تکراری را یادآوری کنیم؟

تا حالا پیش آمده است که فروشنده به شما بگوید اجازه دهید با سایر همکارانم تماس بگیرم و به دیگر مغازه‌ها زنگ بزند؟ یعنی به‌جای اینکه به شما نه بگوید، محصولی را که در انبار ندارد، با کمک دیگر همکاران خود برای شما فراهم می‌کند. چه چیزی جذاب‌تر از این سراغ دارید؟

4. آیا مشکل دیگری ندارید؟ (می‌توانم به شما در زمینهٔ دیگری کمک کنم؟)

این جمله، به جملات مشتری پسند بیشتر شبیه است تا جملات ممنوعه! اگر در جای مناسب (مثلاً وقتی یکی از مشکلات مشتری را حل کرده‌اید) آن را بگویید، بله، بسیار تاثیرگذار است.

ولی اگر این جمله در زمان و موقعیت مناسبی استفاده نشود، دردسرساز می‌شود.

فرض کنید مشتری با شما تماس بگیرد و دربارهٔ نحوهٔ مرجوع‌کردن کالا سوال کند و در جواب، توضیح کلی و نامرتبط به او دهید و در آخر جملهٔ «می‌تونم کمک دیگه‌ای به شما کنم؟» را بشنود 😁

خب طبیعتاً وقتی مشتری ببیند که مشکل اول هنوز سر جایش است، برای مطرح‌کردن مشکل دیگری به شما اعتماد نمی‌کند!

5. عرض کردم (قبلاً توضیح دادم، یه بار دیگه هم گفتم و…)

این جملهٔ ممنوعه که اتفاقاً در بین فروشنده‌ها خیلی رایج است، تمام تلاش‌های شما را برای ایجاد ارتباط و تعامل و به دست آوردن اعتماد مخاطب از بین می‌برد.

وقتی مشتری ابهامی دارد یا سؤالی از شما می‌پرسد، با شنیدن این جمله، احساس می‌کند شما را آزار می‌دهد و انگ بی‌توجهی به او می‌زنید.

به‌جای این جملات، با ساده‌سازی کلام و تکرار آن، به او نشان دهید که دغدغه و ابهام او را درک می‌کنید.

با جملات مشتری پسند، دل مشتریان را به دست بیاورید!

انتخاب جملات مناسب در ارتباط با مشتریان، به‌اندازهٔ خنثی‌کردن بمب ساعتی حساس است!

همان‌ طور که انتخاب یک کلمه یا جملهٔ اشتباه می‌تواند مشتری را طوری فراری دهد که پشت سرش را هم نگاه نکند، استفاده از جملات مشتری پسند هنگام فروش یا ارتباط با مشتری‌های بالقوه هم می‌تواند کلی مشتری جدید و وفادار به کسب‌وکار شما اضافه کند.

در آخر، اگر جملهٔ تاثیرگذار دیگری به ذهن‌تان خطور می‌کند در بخش نظرات به این لیست اضافه کنید؛ اگر از این جملات استفاده کرده و از آن نتیجهٔ مثبتی گرفتید، تجربه‌تان را برای ما هم بنویسید.

این مقاله را حتماً با همکاران خود به اشتراک بگذارید تا مشتری بیشتری جذب کنید 🙂

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *